szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár aggódna, ha emiatt zaklatnák őket.

Vilmos herceg a minap ellátogatott egy kelet-londoni LMBTQ központba, ahol olyan fiataloknak segítenek, akik a szexuális irányultságuk miatt lettek hajléktalanok.

A látogatás során aztán egy meleg fiatalember feltette az egymillió fontos kérdést: mit szólna Cambridge hercege, ha egy nap az egyik gyereke elé állna, és bevallaná neki, hogy meleg.

Vilmos herceg elmondta, hogy neki semmi problémája nem lenne ezzel. Persze a kérdés ennél árnyaltabb, Katalin hercegnével már sokat beszéltek róla, mert nem egyértelmű, hogy a családjuk miatt mindez vajon hogyan lenne értelmezve és tálalva nyilvánosan.

Aggaszt a dolog, nem azért, mert esetleg melegek; aggaszt, hogy mindenki más hogyan reagálna, és milyen nyomás lenne a gyerekeken emiatt.

A herceg arról is beszélt, hogy azt kívánja, bárcsak egy olyan világban élnénk, ahol rendben van, ha valaki meleg. Szülőként minden támogatást megadna nekik, de féltené is őket a sokféle akadálytól, amibe így beleütközhetnek, a gyűlölködő szavaktól és a diszkriminációtól.

Vilmos herceg arról beszélt, mennyire megrázta a leszbikus párt ért támadás. A hvg.hu is megírta, hogy Londonban június elején véresre vertek egy homoszexuális párt, mert nem voltak hajlandóak csókolózni.

(Guardian)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Orbán benézte ellenfelei elszántságát, mostantól lesz igazán csúnya a vétóvita

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Havi 800 ezerbe kerül Horváth Csaba imázsépítése Zuglónak

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony

Biztató hírek Párizsból: újra kinyit az Eiffel-torony