szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az énekesnő egy éve adott itt koncertet, akkor egy rajongója az életére akart törni.

Szombat este újra a Budapest Park színpadára állt Pásztor Anna és együttese. Az énekesnő egy évvel korábban is koncert adott itt, ahogy ismert, ez volt az a fellépés, amikor egy P. József nevű férfi, Pásztor zaklatója megpróbált a frontember életére törni.

A 40 éves férfi a cipőjébe rejtett késsel felfegyverkezve jutott be a koncertre.

P.-t a biztonsági szolgálat a rendelkezésére bocsátott fénykép alapján felismerte, majd feltartóztatta a férfit, és értesítette a rendőrséget.

Az eset nemcsak Pásztor Annának az életére, hanem a zenekar működésére is hatással van – írtuk korábban. „Kelletlenül, de meg kell szüntetnem azt a fajta nyitottságot, ami eddig jellemző volt rám és a zenekarra. De, és ezt nagyon fontos elmondanom, nem vagyok hajlandó félelemben élni! Persze, ezentúl sokat nézek majd magam mögé, óvatosabb leszek, de nem félek. Nem félek senkitől!” – mondta Pásztor akkoriban a Blikknek.

P.-t a bíróság zaklatás miatt előzetes letartóztatásba helyezte, majd elmeorvos is megvizsgálta, ezután súlyosbították a vádat emberölés előkészületére. A férfi hónapokkal az eset után öngyilkos lett a börtönben.

A Bors, tudósítva Pásztor hétvégi koncertjéről, azt írja, hogy az énekesnő visszatért oda, ahol egy éve meg akarták késelni. A lap szerint Pásztor Anna könnyeivel küszködve állt újra színpadra, mint mondta, "az elmúlt egy év nagyon megszorongatott lelkileg. Nem volt könnyű szembenézni azzal, hogy az életemre törtek, s a családomat és a zenekaromat is megfenyegették."

"Azóta szerencsére semmilyen atrocitás nem ért minket, próbáljuk elfelejteni és feldolgozni a történteket, de az egyéves évforduló mindnyájunk számára felkavaró volt. Nehéz volt elnyomni az érzelmeket, a színpadra lépés előtt még a könnyeim­mel küszködtem, s reménykedtem, hogy ezúttal az élet nem ismétli meg önmagát. Szerencsére gond nélkül, hatalmas sikerrel ment le a koncert, amivel úgy érzem, végérvényesen lezártuk a múltat" – tette hozzá.

A Bors azt is írja, hogy kiemelt biztonsági intézkedésen kellett átesniük a koncertre érkezőknek, ahol három különböző mó­don ellenőrizték az embereket: első körben egy biztonsági kapun kellett átsétálni, amit egy kézi fémdetektoros átvizsgálás, majd pedig egy motozás, zseb- és táskaellenőrzés követett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másvalakiért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az operettszínházi zaklatásról szóló kérdést feljelentésnek vette Polt

Az operettszínházi zaklatásról szóló kérdést feljelentésnek vette Polt

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

Kínának kémkedő rendőrt vehettek őrizetbe New Yorkban

365-nél jár a forint-euró árfolyam

365-nél jár a forint-euró árfolyam