szerző:
hvg.hu

A férfi egyelőre előzetesben marad.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy vádat emelt az ügyészség az Anna and The Barbies énekesnőjét, Pásztor Annát zaklató 40 éves férfi ellen, akinek az elmeorvos szerint szakember segítségére lenne szüksége.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság most a közleményében azt írta, az elsőfokú ítélet kihirdetéséig fenntartják a férfi előzetes letartóztatását, a vádiratban pedig az szerepel, hogy a férfi először 2017 novemberében a személyes Facebook-profilján keresztül vette fel a kapcsolatot az énekesnővel, 2018 februárjától pedig naponta többször is zavaró, a sértett mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozó, negatív és nyomasztó hangvételű üzeneteket küldött neki.

Amikor az énekesnő kilátásba helyezte a vádlott profiljának letiltását, a férfi egy üzenetében azt sugallta, hogy ebben az esetben a viszonzatlan szerelme miatt bosszút áll. Miután Pásztor Anna letiltotta a vádlott profilját, a férfi új profilt hozott létre, amelyről az egyre tolakodóbb és fenyegetőbb üzenetek küldözgetését folytatta. Végül idén júliusban egy ismerőse profiljáról küldött egy olyan üzenetet az énekesnőnek, amelyben kegyelemdöfést emlegetett, sugallva, hogy viszonzatlan szerelme miatt a sértettel szemben erőszakot fog alkalmazni, majd az üzenet végén közölte, hogy ott lesz a Budapest Parkban, vagyis az Anna and The Barbies következő koncertjén.

Itt végül a biztonsági szolgálat a rendelkezésére bocsátott fénykép alapján felismerte, majd feltartóztatta a férfit és értesítette a rendőrséget.

A bíróság most azt írja, 

a férfi, ahogy a cselekmény elkövetésekor, úgy jelenleg is kóros elmeállapotban, paranoid személyiségzavarban szenved.

Kóros elmeállapota pedig közepes fokban korlátozta a cselekménye következményeinek felismerésében.

A bíróság most úgy döntött, hogy az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig fenntartják a férfi előzetes letartóztatását, mert fennáll egyrészt a bűnismétlés veszélye, másrészt az is, hogy akár a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné. A bíróság végzése nem jogerős.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy cikkben próbálja cáfolni az MNB a G7 elemzését a magyar fizetések helyzetéről

Egy cikkben próbálja cáfolni az MNB a G7 elemzését a magyar fizetések helyzetéről

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

Most szembesülnek a magyar városok a fideszes világ hátrányaival

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Hadházy: Szóról szóra megegyező pályázatokkal nyertek uniós pénzt

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

Ismét téliesebbre fordul az időjárás

"Felelősségérzetből" a 82 éves Berlusconi is indul az EP-választáson

"Felelősségérzetből" a 82 éves Berlusconi is indul az EP-választáson

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban

Életveszélyessé vált, kikapcsolta az áramot az Elmű egy Dob utcai házban