szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múltról nem, csak az újrakezdésről emlékezett meg a Veszprémi Petőfi Színház.

Honlapján búcsúzik a Veszprémi Petőfi Színház az elhunyt Marton Lászlótól, aki idén februárban Molière Tartuffe-jét vitte színre náluk.

A színház is az MTI közleményét vette át, ám a hír szövegének végét némiképp megváltoztatták: teljes mértékben kimaradnak a 2017-es szexuális zaklatási botránnyal kapcsolatos információk, amelyek miatt Marton felfüggesztette oktatói tevékenységét a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, valamint távozott főrendezői állásából a Vígszínházban.

A Veszprémi Színház oldalán mindössze az újrakezdésről emlékeznek meg:

“Több év kihagyás után Marton László Veszprémben tért vissza a színpadra: idén februárban Molière Tartuffe-jét vitte színre. Marton László nem először rendezte meg ezt a komédiát, de az olvasópróbán azt mondta, ezt a darabot szereti a legjobban a világirodalomból, és van még dolga vele. Megtette. Még egyszer. Utoljára.”

A hír végén Oberfrank Pál, a színház igazgatója búcsúzó sorai olvashatók:

Tanár úr! Köszönöm, amit tanulhattam tőled. Mindig őszintének és vallomásosnak kell lenni. Nagyon fogsz hiányozni! Hálás vagyok, hogy utolsó munkánk során olyan közel kerültünk egymáshoz, és igazi mély apa-fiú kötődéssel ragaszkodtunk egymáshoz az utolsó pillanatig. Isten veled!

Józan László színművész, aki 2005 és 2009 között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László és Hegedűs D. Géza osztályába járt, a Facebookon búcsúzott, azt írta: "Szerettem. Kötődtem hozzá. Szeretett. Büszkeség és boldogság, hogy a tanítványa lehetek. Vele voltam. Velem volt. A családjával vagyok. Nincs több szó."

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Élet+Stílus

Meghalt Marton László

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező – közölte az MTI-vel a család pénteken.

Ne csodálkozzon, ha ember helyett gép ír vissza az Instagramon

Ne csodálkozzon, ha ember helyett gép ír vissza az Instagramon

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Másodszor is karanténba került egy óvodáscsoport Pécsen

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk

Ünneprontó vírus: Európában az idei karácsony nem lesz olyan, mint amilyet megszoktunk