szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cinderblock névre hallgató állatot majdnem elaltatták, miután túlsúlya miatt gyakorlatilag életképtelenné vált.

A nyolcéves és túlsúlyos Cinderblockkal (magyarul a nem túl kedves Salaktégla nevet viseli) szimpatizál az internet, miután elterjedt egy videó a szürke macskáról. A felvételen az látható, ahogy a pufók állat egy futószalag szélén próbálja kétségbeesetten megérteni, hogy mégis mit keres ő ott.

Elmondjuk. Cinderblockról a macska rossz egészségügyi állapota miatt, már nem tudott a gazdája tovább gondoskodni, ezért úgy döntött, hogy elaltatja az állatot. Ám a Chicago közelében fekvő állatkórház orvosának, Britta Kiffneynek nem volt szíve beadni a halálos injekciót csak azért, mert a macska kövér: Kiffney inkább úgy döntött, hogy majd ő gondját viseli a cicának, és megfelelő diétával, valamint sporttal lefogyasztja őt.

Mikor először rátették a macskát a futószalagra, Cinderblock nem igen akart megmozdulni, megúszta a sportot azzal, hogy kiállt az eszköz szélére, és csak az egyik lábával imitálta a mozgást. A macskának és persze az ízületeinek borzasztó nehéz 4,5 kiló felesleggel mozognia, ezért a futószalagot víz alá tették, és így az ízületkímélő közegben már ő is szívesebben szedi a lábait.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

A templomok nem zárnak, a katolikus miséket megtartják

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

„Csodálatos érzés”: Kinyitottak a mozik New Yorkban

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint

A bíróságok munkarendje is változik egy új kormányrendelet szerint