szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, Conan, a malinois élvezte a látogatást a Fehér Házban.

Kitüntetést adományozott Donald Trump az amerikai hadsereg kutyájának, Conannek, amely részt vett a különleges erők szíriai rajtaütésében Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam vezére ellen.

Trump jelzők sokaságával halmozta el belga malinois-t, amely megsérült az akcióban. „Hihetetlen, briliáns, okos, abszolút harcos, nagyon különleges” – jellemezte az elnök a pásztorkutyát, amelyet egy medállal és egy plakettel jutalmazott meg.

Conant ennél jobban érdekelte az alelnök, aki többször is megvakargatta a fejét. „Conan egy valódi hős” – jelentette ki Mike Pence.

Trump azt is elárulta, hogy eredetileg szájkosarat akartak adni Conanre, ő azonban úgy vélte, hogy az esetleg feltüzelné a támadó ösztönét. „Ma nem rossz a hangulata, biztonságban vannak” – mondta a Fehér Ház rózsakertjében megrendezett eseményre összegyűlt több tucat újságírónak, operatőrnek és fotósnak.

Az elnök néhány nappal al-Bagdadi likvidálása után tette közzé a katonáknak segítő kutya fotóját a Twitter-oldalán, de a nevét nem hozta nyilvánosságra, mert titkosította a hadsereg. A Mashable akkor azt írta egy nyugalmazott katonatisztre, Mark Hertlingre hivatkozva, hogy ha kiadnák a kutya nevét, úgy a terroristák könnyen beazonosíthatnák a gondozóját vagy a tenyésztőjét. Később Trump egy olyan photoshoppolt képpel jelentkezett, amelyen mintha kitüntetést kötne az eb nyakába, végül pedig a nevét is publikálta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közzétették a videót a Free SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadásról

Közzétették a videót a Free SZFE-s maszkot viselő nő elleni késes támadásról

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

97 ezren vesztették el az állásukat januárban

97 ezren vesztették el az állásukat januárban