szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

"Nem bizonyult lehetségesnek", hogy közpénz igénybevétele nélkül képviselje a királyi családot, és egyébként is, a média túl erős - magyarázta Harry herceg.

Harry angol herceg szerint neki és feleségének, Meghan Markle-nek az elmúlt évek kihívásai után nem maradt már választásuk, csak az, hogy mindketten visszalépjenek a brit királyi családban betöltött hivatalos szerepüktől.

Az udvar a hétvégén jelentette be, hogy Harry és Meghan gyakorlatilag kivonul a királyi családból, közpénzt nem kapnak, és II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon.

Harry az általa alapított, elsősorban a HIV-fertőzött afrikai gyerekek megsegítésére létrehozott Sentebale jótékonysági alapítvány vasárnap esti londoni rendezvényén beszélt először személyesen nyilvánosan. Azt mondta:

a feleségével együtt azt remélték, hogy a továbbiakban is szolgálhatják a királynőt, a Nemzetközösséget és a fegyveres erők azon szervezeteit, amelyekhez ő kötődik, de mindezt közpénzek igénybevétele nélkül szerették volna tenni.

Sajnos azonban ez nem bizonyult lehetségesnek

– magyarázta, bár arra nem tért ki, hogy ez így miért nem volt megoldható, ha egyszer azt kéri, hogy ne adjanak neki pénzt.

Arról is beszélt, hogy amikor anyja, Diana hercegnő 23 éve meghalt, sokan a segítségére siettek és igyekeztek óvni őt, „ám a média erős hatalom”. Afeleségéről kétszer annyi negatív cikket írtak, mint pozitívat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók

Mindössze egy tanár ment be tanítani Répcelakon, fegyelmit kaptak a hiányzók

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

A közútkezelő álló járműjébe csapódott egy autó az M0-son – videó

Orbán is kiállt az új Szuperliga ellen, szerinte attól szép a foci, hogy nem lehet kisajátítani

Orbán is kiállt az új Szuperliga ellen, szerinte attól szép a foci, hogy nem lehet kisajátítani