szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Guardian kielemezte a Sussexi hercegné médiahelyzetét.

A Megxit, azaz Harry herceg és Meghan Markle királyi családtól való elszakadása nyomán jelentős találgatásba fogott a brit sajtó az okokat illetően. A Guardian a számszerűsítést választotta, és kielemezte azt, hogy a sussexi hercegné milyen módon jelent meg a hírekben. Harryék ugyanis régóta szóvá teszik, hogy a brit sajtó ellenségesen bánik vele, az elszakadási tervük részeként pedig a médiával való kapcsolatukat is új alapokra akarják helyezni.

A Guardian 2018 májusától 2019 januárjáig vizsgálta meg a Markle-ról megjelent cikkeket, és arra jutott, hogy a hercegnéről kétszer több negatív cím jelent meg, mint pozitív.

A tavaly május óta 14 nyomtatott lapban megjelent 843 cikk 43 százaléka volt negatív, és mindössze 20 százalékuk pozitív, a fennmaradó 36 százalék pedig semleges.

Az elemzés kimutatta azt is, hogy Katalin hercegnővel, Vilmos herceg feleségével sokkal barátságosabban bánt a sajtó. Az ugyanebben az időszakban róla megjelent 144 cikknek a 45 százaléka volt pozitív, 47 százaléka semleges, és mindössze 8 százaléka volt negatív.

Meghan Markle-nak a sajtója leginkább a tavaly májusi esküvőjük környékén volt pozitív, viszont nagyon sokat támadták aztán, amiért például a nyilvánosság kizárásával bonyolította a szülését, de azt sem fogadták pozitívan, hogy tavaly szeptemberben vállalkozott a Vogue magazin brit kiadásának a vendégszerkesztésére.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyorsabb és olcsóbb hitelfolyósítást ígér a Bankszövetség

Gyorsabb és olcsóbb hitelfolyósítást ígér a Bankszövetség

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Már 2025-ben jön az első elektromos Ferrari

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort

Elnézést kért a kormány Ádertől, hogy ki kellett tüntetnie a rasszista megjegyzések miatt bepanaszolt szegedi professzort