szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kuszkusz szabadult be a kutató szobájába, és két napot töltött ott.

Amint benyitott az irodájába, Bree Blakeman azonnal tudta, hogy betörés történt. Blakeman az ausztráliai Canberra egyetemén dolgozik kutatóként. A szobában szétdobált festmények, térképek hevertek, könyveket vertek le a polcokról.

Hamarosan azonban megtalálta az elkövetőt a számítógépe mögött: az ausztráliai emlősök közé tartozó kuszkuszok egy képviselőjét, amelynek magyar neve közönséges rókakuzu.

Az állat szelíd volt, noha láthatóan ijedt, vagy esetleg szégyellte magát. A kuszkuszok éjjeli lények, a nappali fény feszélyezi őket. Blakeman vízzel kínálta az állatkát, majd segítséget kért.

A kiérkező állatmentők egy dobozcsapdát hoztak némi friss gyümölccsel, és azt mondták, hogy egy nap is kellhet, amíg a kuszkusz él a lehetőséggel, és bebújik a dobozba. A kis betörő azonban nem kért a csalétekből, és még másfél napig tett-vett az irodában, mielőtt távozott volna a plafonon tátongó lyukon át, ahonnan valószínűleg érkezett. (BoredPanda)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Jó hír jött a budapesti csapvízről

Jó hír jött a budapesti csapvízről

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron

Az Audinak is megérkezett az elektromos „tömegautója” – itt Q4 e-tron