szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokasodnak a korábbi cserkészektől származó visszajelzések, melyek szerint a szövetség (korábbi) vezetői zaklatták őket. Több száz ügyről lehet szó, a kártérítési perek miatt a szervezet nem győz fizetni.

Tavaly áprilisban súlyos botrány rázta meg a tekintélyes Amerikai Cserkészszövetséget (Boy Scouts of America), arról érkeztek ugyanis hírek, hogy a szervezet molesztálási ügyeket próbált eltussolni, ám az áldozatok, akik közül most is folyamatosan kerülnek elő újak, megtörték a csendet, és vallottak.

Több férfi is állította, hogy a szövetségnél eltöltött ideje alatt a vezetők megkörnyékezték, zaklatták őket. A botrányban érintettek száma folyamatosan emelkedett, de hogy pontosan hány emberről lehet szó, az ma sem tisztázott. Az érintetteket képviselő egyik ügyvéd, Jeff Anderson úgy véli,

több száz elkövetőről, és áldozatok ezreiről lehet szó.

A CNN most arról ír, hogy a szervezet – amely február 8-án ünnepelte fennállásának 110. évfordulóját – csődvédelmet kért, miután egyre több bejelentő jelezte: kártérítésre tart igényt, amiért cserkész évei alatt zaklatták, illetve molesztálták. (Az, hogy többen szeretnének kártérítéshez jutni, egy törvénymódosítás miatt vált lehetségessé.)

Csakhogy a szövetségnek véges a költségvetése. A vonatkozó dokumentumokban 100 és 500 millió dollár közötti kötelezettségeket soroltak ​​fel, illetve 50 ezer dollárnyi vagyont. Ez azonban valószínűleg nem lesz elég, hogy a kártérítési perekben megítélt összegeket ki tudják fizetni, volt ugyanis olyan áldozat, akinek 18,5 millió dollárt ítélt meg a bíróság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Az idősszervezet szerint az ingyenes maszk hasznosabb lenne, mint a vásárlási idősáv

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál