szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mindenki, aki a Rómától északra fekvő területeken járt, maradjon otthon két hétig – kérik körlevélben.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Az ELTE belső rendszerében körbeküldött magyar és angol nyelvű levélben kéri az egyetem vezetősége a munkatársaktól, hallgatóktól és vendégektől, hogy aki Kínából, vagy más fertőzési gócpontból – különösen Észak-Olaszországból, ahogy fogalmaznak: a Rómától északra fekvő területekről – érkezik, és lázas, köhög, vagy légzési nehézséget tapasztal, két hétig maradjon otthon, illetve távol az egyetemi közösségtől.

A levélben kérik azt is, hogy a tüneteket észlelők sürgősen hívják fel telefonon háziorvosukat, vagy lépjenek kapcsolatba az egyetem foglalkozás-egészségügyi orvosával. Az e-mailben a tisztiorvosi szolgálat utasításainak követésére is felhívják a figyelmet.

A Metropolitan Egyetem egyik hallgatója február 23-án tért vissza egy milánói intézményből, ahol egy Erasmus-program keretében járt. Az egyetem folyamatosan kommunikál a diákkal, akinek azt javasolták, hogy a kéthetes lappangási időt kivárva kapcsolódjon be az órákba. Ebben az időszakban a távollétét igazolt hiányzásnak tekintik, és az egyetem online elérhető tananyaggal is segíti.

A Metropolitan Egyetem is levélben kérte a koronavírus által érintett országokból érkező hallgatókat, hogy Magyarországra érkezésüket követően kizárólag tünetmentes állapotban, a kéthetes lappangási idő eltelte után jelenjenek meg a campusokon. Az újonnan érkező nemzetközi hallgatóik szokásosan szervezett közösségi eseményét későbbi időpontra halasztották.

A Szegedi Tudományegyetem is körlevélben tájékoztatta a hallgatóit és munkatársait, arra kérve őket, hogy mellőzék az óralátogatást, az egyetemi közösségi terek és épületek látogatását, valamint a személyes ügyintézést, ha az elmúlt két hétben az új koronavírussal érintett területen jártak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kormány: Kicsi az esély, hogy a koronavírus elkerülje Magyarországot – hírek percről percre

Magyarországra még nem érkezett meg a koronavírus, de már a kormány szerint is kicsi az esély, hogy ez így is marad. Kettő magyar megbetegedésről tudni, egy bécsi és a már ismert japán betegről, az Olaszországból hazatért kamionsofőr pedig kéthetes karanténban van. A járványról minden hírt megtalál percről percre tudósításunkban.

Késik a NASA drónja, ami a szerves anyagokat tanulmányozza a Szaturnusz egyik holdján

Késik a NASA drónja, ami a szerves anyagokat tanulmányozza a Szaturnusz egyik holdján

Hiába sért uniós jogot a magyar civiltörvény, erre hivatkozva nem kap pénzt egy szervezet

Hiába sért uniós jogot a magyar civiltörvény, erre hivatkozva nem kap pénzt egy szervezet

Nagy mértékben csökkent a napi új fertőzésszám Nagy-Britanniában

Nagy mértékben csökkent a napi új fertőzésszám Nagy-Britanniában