szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elköszönt a Fortepan Blog, de lezárni nem szeretnének semmit: lesz másik.

Index-botrány
Alig néhány hónap telt el azóta, hogy az Index főszerkesztőjének kirúgása miatt felállt a szerkesztőség és új hírportál indított Telex néven, máris menesztették a helyükre kinevezett vezetőket az Index éléről. Szűk fél év alatt tehát két fordulatot is megélt Magyarország egyik vezető hírportálja - kövesse velünk az eseményeket cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Index.hu szerkesztőségének felbomlása után a Fortepan is elköszönt vasárnap, a blog megszűnését az alapító, Tamási Miklós jelentette be közösségi oldalukon.

Vasárnap este van, rendszerint ilyenkor jelent meg a legfrissebb írás, ma a Főfotóról szóló sorozat második része jönne. Ehelyett a régi cikkek lementésén dolgozunk, hogy maradjon belőle valami.”

A Fortepannak 250 cikke jelent meg, kezdetben az Index Nagykép rovatában. Önállóan, Fortepan címmel 2015-től futottak, de az anyagaikon együtt dolgoztak az indexes újságírókkal.

Sokan az egész blogot az Indexszel azonosították – írta Tamási. Szerinte ez visszanézve csak egyre fontosabb, megtisztelőbb lesz majd. Végül hozzátette:

Nem szeretnék lezárni semmit. Lesz másik!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Most tárgyalják le az indexesek a felmondásukat

Az Index-szerkesztőség távozó tagjainak hétfőn egy ügyvéddel kell letárgyalniuk a felmondásukat. Többen keménykedéstől tartanak az ügyvéd és a cégvezető részéről, de Bodolai László azt üzente, nem lesz tárgyalás, csak lepapírozás, és az egyértelműségi kérdéseket tisztázzák. Úgy tudjuk, 20-22 embert mentettek fel azonnali hatállyal a munkavégzés alól.

A turistákkal együtt a hiénák is eltűntek a budapesti utakról

A turistákkal együtt a hiénák is eltűntek a budapesti utakról

Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

Kiömlött salétromsav miatt sérült meg két mentő, a felelős ellen vádat emeltek

Elnök szeretne lenni az ifjú amerikai sztárköltő

Elnök szeretne lenni az ifjú amerikai sztárköltő