szerző:
T.S.
Tetszett a cikk?

"Szinte szórakozásból kezdtem öt testépítővel együtt, és ma már azon gondolkodom, hogy külföldön is kipróbálom a macsó-showt" - nyilatkozta a minap Masaui Sugiura étteremtulajdonos, aki előbb a koronavírus miatt majdnem tönkrement, mostanra viszont igencsak felpörgött a vállalkozása.

Az Andzsó városában található Imazushi étterem tulajdonos-séfjének jól menő, harmadik generációs vendéglátóhelye a veszélyhelyzetben – mint annyi más – hetek alatt padlóra került. Korábbi negyedéves 100 millió jenes (280 millió forint) forgalma áprilistól június végéig a tizedére esett vissza, ötven munkatársából mindössze négyet sikerült megtartania.

A segítség a konditeremből érkezett. A most 41 éves Masanori Sugiura 20 éves kora óta aktívan foglalkozik testépítéssel – éppen az idén februárban szerezte meg a testépítő világbajnokságon a harmadik helyet –, de sohasem gondolt arra, hogy családi vállalkozását egyszer majd ezzel sikerül fenntartania, történt ugyanis, hogy néhány edzőtermi barátja beszállt a sushi házhoz szállításába, és ennek következtében hirtelen fellendült a forgalom.

A Delivery Macho (Macsószállító) névre keresztelt ételfutárok, ahogy átadják a rendelést, mindjárt egy kis rögtönzött bemutatót is tartanak: lekapva izmos felsőtestüket fedő pólójukat, ingüket, biztonságos távolságból néhány pózt is bemutatnak a megrendelőknek, akik fotót is készíthetnek róluk.

A szusi-show annyira népszerű lett, hogy az Imazushi étterem forgalma ugrásszerűen növekedni kezdett, csak ebből a szolgáltatásból havi másfélmillió jenes bevételre tett szert.

©

Sugiura, mint nyilatkozta, már nemzetközi léptékben gondolkodik. Addig is, amíg porondra lép, Tokióban keres kigyúrt futárokat, mivel újabban rengeteg megrendelő jelentkezett a nagyjából 50 kilométerre fekvő japán fővárosból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ígértnél messzebb gurul villannyal a plugin hibrid Toyota RAV4

Az ígértnél messzebb gurul villannyal a plugin hibrid Toyota RAV4

Orbán a halottak számát figyeli, ám a nemzeti konzultáció számaival még adós

Orbán a halottak számát figyeli, ám a nemzeti konzultáció számaival még adós

Vlagyimir Putyinban is többen bíznak, mint Donald Trumpban

Vlagyimir Putyinban is többen bíznak, mint Donald Trumpban