szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szülők szerint értelmetlen a döntés, mert a kicsik úgyis állandóan egymás közelében vannak.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

A Népszava szerint szeptembertől felfüggesztették a fogmosást a pécsi óvodákban. Az intézkedésről az intézmények vezetői közösen döntöttek, azt gondolván, hogy „az egymás mellett fogat mosó gyerekek fröcskölése, a fogkefék és poharak esetleges egymáshoz érése a csoportba bejutó koronavírus terjedését megkönnyítené”.

A lap azt írja, hogy a tiltásról értesülő fogorvosok szerint elhibázott a döntés, mert az óvodások 90 százalékának van már rossz foga, és a fogmosás rutinjának éppen ebben az életkorban kellene kialakulnia a gyerekekben.

A szülők szerint azért elhibázott a döntés, mert az óvodákban egyébként is betarthatatlan, életidegen a távolságtartás, hiszen a gyerekek állandóan egymás közelében vannak. Vagyis, ha bekerül közéjük a koronavírus, a fertőzés úgyis megállíthatatlan lesz. A lap szerint a szülők egy része azt sem érti, miért kell az óvodások kéztörlőjét egy hét helyett háromnaponta kimosni, az ágyneműjüket pedig az eddigi két hét helyett hetente.

A lapnak az egyik óvoda vezetője azt mondta, azért hozták ezeket a szabályokat, mert az operatív törzs azt kérte, hogy az intézmények saját hatáskörben tegyenek meg mindent a megelőzésért, és ajánlották a textíliák gyakoribb cseréjét, jobbat pedig megfelelő szakmai tanácsok nélkül nem tudtak kitalálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

Egy 14 éves lány találmánya járulhat hozzá a koronavírus legyőzéséhez

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

"A politika élhet megrendelésekkel" – Freund Tamás a HVG Teraszon

Még az F1-es csapattárs Giovinazzit is megviselte, amikor Raikkönnen elvitte egy körre - videó

Még az F1-es csapattárs Giovinazzit is megviselte, amikor Raikkönnen elvitte egy körre - videó