szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Neoton Famíliának pedig körülbelül nyolcvan koncertje maradt el idén.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Riportot készített a Fókusz arról, hogyan próbálják átvészelni az együttesek a koronavírus-járvány miatti igencsak szegényes koncertszezont.

A Neoton Família az RTL Klubnak arról beszélt, hogy a járvány kitörése óta alig találkoznak személyesen, online tartják a kapcsolatot, és úgy próbálnak egy albumot összehozni. Idén nagyjából 80 koncertjük maradt el. Csepregi Éva elmondta, az 500 fős korlátozás alatt is ragaszkodnak hozzá, hogy csak akkor lépjenek fel, ha a kisebb létszámú rendezvényen is nagykoncert-feelinget tudnak biztosítani.

A Wellhello tagjai pontosan nem tudják, hány koncertjüket törölték, de azt igen, hogy a tavalyi évhez képest a bevételük öt százalékát sikerült megkeresniük. "95 százaléknyi pénzünktől estünk el" – mondta Fluor Tomi.

Az ülős bulikat nem támogattuk, azt nem akartuk, hogy legyen 5000 ember, de üljön. Kicsit ugyanolyan csalásnak éreztük, mint a focimeccseket. Ott is ugyanúgy elkaphatja az ember

– mondták a zenészek. A megkérdezett együttesek egyetértenek abban, hogy a legnagyobb veszélye a koronavírus-járványnak az, hogy a stábtagok szakmát váltanak, hiszen akkor – ahogy a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki fogalmazott – nem lesz, aki felpakolja őket a színpadra.

"Ezek az emberek, ha elhagyják a pályájukat és elmennek árufeltöltőnek az gáz, mert ők ebben ügyesek, ebben jók. Viszont, hogyha azt látják, hogy ebből nem élnek meg, hogy ez nem egy stabil szakma, akkor könnyen lehet, hogy váltanak, és egyszerűen elfecsérlik a tehetségüket" – tette hozzá Fluor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

Karácsony: "Fércművet küldött egyeztetés helyett a kormány"

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek

Bolsonaro vállalta, hogy 2030-ig véget vet az illegális amazóniai fakitermelésnek

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik