szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lelátók nem lesznek, tévében lehet nézni a városi lovaglást, meg a kocsitoló versenyt.

Koronavírus - a második hullám
Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!
Friss cikkek a témában

Idén a Nemzeti Vágta is rendhagyó lesz, a versenyt a járványhelyzet miatt a szervezők közönség nélkül rendezik meg a hétvégén a Hősök terén. Az eseményről viszont a Duna televízió élő közvetítésben számol be.

Nem lesznek lelátók, kizárólag a Hősök terén lesz az esemény, a szokásos pálya vonalvezetése mellett – mondta el Ladányi Kovács Zoltán, a Lovasshow Kft. ügyvezető igazgatója az M1-en.

Idén 72 lovas fogja összemérni az erejét. Szombaton lesznek az előfutamok, ezekről is lesznek tévés bejelentkezések. 

A vágtán kísérletet tesznek egy lovas magasugrató országos rekord beállítására. Ezenkívül lesz kocsitoló verseny is és fogatvágta, amelyen különleges régi szkíta harci szekeret mintázó kocsik indulnak – ismertette a programot Ladányi Kovács Zoltán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Lebukás a Nemzeti Vágtán: doppingolt pónival győzött egy kishuszár

Doppingolt pónival indult és nyert a Nemzeti Vágta gyerekeknek szánt, ezért Kishuszár Vágtának nevezett futamában az egyik győztes. A vétség miatt évekre kizárták a lóversenyből, pedig a megkérdezett lovas szakember szerint ilyenkor egyértelmű, hogy a szülő, illetve a lótulajdonos felelőssége merül fel. Pikáns módon a Kishuszár Vágta idei névadó támogatója a "Családok Éve" volt.

hvg.hu Itthon

Három napig hagyták rohadni a dögtelepen a Nemzeti Vágtán felbukó versenylovat

A Sarkad város kezelésében lévő dögtelepre bárki bemehetett, a Nemzeti Vágtán balesetet szenvedett lovat pedig csak három nap után szállították el. A lovat valószínűleg a környékbeliek csonkították meg, hogy egyenek belőle. Az állatorvos sejtette, hogy ez lesz, ezért döntött a ló fejbelövése mellett.

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Zente egy éve kapta meg a világ legdrágább gyógyszerét, mire volt elég?

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

Kásler: komplexen védekezik Magyarország a koronavírus ellen

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat

A magyarokat a járvány sem tartja vissza, ostromolják a várakat