szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Még ötvennégy napig érvényesek a diákigazolványok, amelyek eredetileg október 31-én vesztették volna érvényességüket.

Idén október 31. helyett december 15-ig használhatók az előző – ebben az esetben a 2019/2020-as – tanévre érvényes diákigazolványok: a vasútra, a Volán-járatokra és a HÉV-re is addig lehet velük kedvezményes jegyet, bérletet váltani velük.

A MÁV közleménye szerint december közepéig elfogadják a tanulóktól az oktatási intézmények által számukra elektronikusan elküldött, QR-kóddal ellátott, diákigazolványt helyettesítő igazolás otthon kinyomtatott változatát is. Ez azokra vonatkozik, akik még nem kapták meg az új diákigazolványukat.

A diákigazolványok mellett több okmány érvényessége is decemberben fog lejárni. Még a koronavírus-járvány első hulláma során döntött úgy a kormány, hogy a március 11. és július 3. között lejárt okmányok, valamint a gépjármű forgalmi engedélyek – Magyarország területén – december 15-ig érvényesek maradnak.

Még két hónapig érvényesek a veszélyhelyzet idején lejárt igazolványok

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet június 18-án megszűnt, de az változó, hogy az ekkor elrendelt szabályokat, könnyítéseket meddig kell alkalmazni. Van, ahol június 30-ig tartó átmeneti időről döntöttek, más esetben szeptember 30-a, megint másutt december 31-e a határidő, és még ezek között is vannak kivételek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Kicsivel 8 millió forint felett startol itthon a Corolla-alapú Suzuki Swace

Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

Balassagyarmaton egy hét alatt 38-an hunytak el, ebből 26-an Covid-fertőzöttek voltak

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel

Most már egyhuzamban 24 órán át is lehet videotelefonálni a Teams-szel