szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A természetkutató kora miatt jogosult az oltásra, de példát is akar mutatni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A 94 éves Sir David Attenborough is megkapta a koronavírus elleni oltást, a nemrég engedélyezett, az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca által fejlesztettet – írja az Independent.

A világ talán leghíresebb természetkutatója a veszélyeztetettek második csoportjába tartozik, és kora alapján jogosult az oltásra, de egyúttal példát is akart mutatni azzal, hogy az elsők között veszi fel a vakcinát.

„A vírus azt éreztette velünk, hogy sérülékenyek és kiszolgáltatottak vagyunk” – mondta Attenborough, akit nem sokkal II. Erzsébet királynő után és férje, Fülöp herceg után oltottak be.

Elnémult David Attenborough Instagram-csatornája, és ez így is marad

Rengeteg állatot ismer, tudja, hogyan és miként változik a környezet, a közösségi médiával mégsem boldogul a világhírű természettudós.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

Ez történt: Bankkártyával lopó csalókat leplezett le a Jófogás

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

A tervezettnél kevesebb holdmintát gyűjtött a Csang'o-5 kínai űrszonda

Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója

Stratégiai partnerséget kötött a Vida vezette bank és Mészárosék biztosítója