szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rio de Janeiróban tömegek vették semmibe a járványelőírásokat.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Brazíliában eddig 8,5 millióan fertőződtek meg koronavírussal, és több mint 200 ezren belehaltak a járványba, az esetszámok pedig egyelőre nem mutatnak csökkenést. A hétvégén készült felvételek alapján azonban az embereket ez sem tartotta vissza attól, hogy tömegesen látogassanak ki a strandokra. Megtelt a Copacabana, és az Ipanema is, a legtöbb ember maszk nélkül élvezte a vizet és a napot. Januárban Brazíliában sokan veszik ki a szabadságukat, feltehetően ezért is alakult ki tömeg a strandokon.

©

Brazília az Egyesült Államok után a járvány által leginkább sújtott országnak számít, Jair Bolsonaro brazil elnök rendre kétségbe vonta a koronavírus komolyságát, és a vakcinával szemben is fenntartásokat fogalmazott meg. A járvány kezelése miatt sok bírálat érte, a kórházakban kialakult drámai helyzet miatt több helyen tüntettek is a populista elnök ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

Videó: A város közepén, a Rákóczi úton csatázott két autós

A hasnyálmirigyet is károsíthatja a koronavírus egy német tanulmány szerint

A hasnyálmirigyet is károsíthatja a koronavírus egy német tanulmány szerint