szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idős nőnél nem okozott tüneteket a fertőzés.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

December elején mutatták ki a koronavírus jelenlétét az encsi idősotthonban élő 105 éves Varga Pálné szervezetében. A Bors szerint Magdus néni tünetmentesen vé­szelte át a fertőzést.

Az idős nő a lánya elmondása szerint egészen tavaly őszig sosem feküdt kórházban, akkor azonban véletlenül félrenyelt egy falatot, és kis híján megfulladt. „A félrenyelése óta sokat romlott az állapota, de még mindig na­gyon jó kedélyű. Mentálisan szerencsére nagyon jó állapotban van, vasárnap is végigsorolta a gyermekeinek a nevét, amikor beszéltem vele telefonon” – mesélte a lapnak Laczkó Emilné Magdolna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 ezer magyar keres munkahelyet magának

300 ezer magyar keres munkahelyet magának

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Újabb négy országból jöhetnek az üzleti utazók

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják

Nem tud hibázni az Apple: Japánban is az iPhone-okat preferálják