szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Süsüből idézett a miniszterelnök, majd oltás után referált, hogy kutya baja.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A Sinopharm vakcinát kapta meg Orbán Viktor miniszterelnök, erről fotót, majd videót is posztolt a Facebook-oldalára. A szokásos rend szerint megmérték a testhőjét, kikérdezték, nincs-e tünete, meghallgatták a szívét és tüdejét, majd az orvos közölte, a kínai oltóanyaggal tudják beoltani.

"Sárkány ellen sárkányfű"

- viccelődött erre Orbán, a Süsüből idézve. A mesebeli sárkányfű éppenséggel nem ér semmit, de az orvos folytatta a párbeszédet: "igen, hát a legjobb oltóanyag, amit már megkapott a páciens szerintem."

Az oltás után Orbán már a Karmelita kolostorban állva azt mondta, "érdemes hallgatni az okosabbra, Müller Cecília úgy döntött, hogy az operatív törzs vezetői most már oltassák be magukat, ez vele is megtörtént, azóta a Karmelita kolostorban van és dolgozik.

Láthatják, kutya bajom, önök se féljenek.

A harmadik hullám támad, erősebb lesz, mint az előző kettő volt, ezért arra kér mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra és oltassa be magát, ez jelenti az egyetlen lehetséges védelmet. A Vajdaságban több 10 ezer, Magyarországon is több ezer ember kapta meg a kínai oltást, Orbán szerint bízni kell a magyar szakemberekben. (A kínai vakcina volt az első, amit az alapján engedélyeztek, hogy más országban hányan kapták már meg, utána már csak NNK vizsgálat volt - a szerk.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Koronavírus: elhunyt 214 beteg, 3 millió 419 ezer a beoltottak száma

Élesben Sz. Bíró Zoltánnal: Putyinnak már nem számít, mit mond a Nyugat

Élesben Sz. Bíró Zoltánnal: Putyinnak már nem számít, mit mond a Nyugat

Bíróság elé állítják a Free SZFE-maszk miatt késelő férfit

Bíróság elé állítják a Free SZFE-maszk miatt késelő férfit