szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagyon úgy tűnik, hogy a nagy fesztiválokról idén is le kell mondanunk Magyarországon is, de talán kisebb koncertek, rendezvények még lehetnek.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A többek között a VOLT és a Balaton Sound fesztiváligazgatójaként ismert Lobenwein Norbert volt a Balázsék című reggeli műsor vendége a Radio1-en, ahol nem nagyon tudott jó hírrel szolgálni a fesztiválok kedvelőinek.

Mint mondta, bár egyelőre semelyik tervezett fellépő nem mondta vissza a szerződését, de erre nagy eséllyel lehet számítani, már csak azért is, mert egy sor európai fesztivál már bejelentette, hogy elmarad.

„Nem áll túl jól a zászlónk itthon sem” – mondta. Bár nem tud még olyan magyar fesztiválról, amely bejelentette volna hivatalosan, hogy idén nem tartják meg, de erre igencsak nagy esélyt lát Lobenwein. Minden szervező fejében van A, B, C terv, de nem lehet tudni, mi lesz.

„Nem gondolom, hogy az idei év a fesztiválokról fog szólni” – mondta. Arra viszont azért lát esélyt, hogy kisebb koncerteket, kisebb fesztiválokat meg lehet majd tartani. Mint mondta, a szakmában most mindenki erről beszél. Példaként az augusztus végi Strand Fesztivált említette.

Az, hogy felmerült, esetleg oltási igazolvánnyal lehessen megtartani egy rendezvényt, szerinte nem életszerű. E pillanatban még azt sem tudjuk, mit takar a „védettségi igazolvány” – magyarázta. Ha a beoltottság alapján kapja valaki, akkor az eleve kizárná mindazokat, akik valamiért nem akarják vagy nem merik beoltatni magukat, és főleg azokat a fiatalokat, akik életkoruk miatt eleve nem kaphatnak oltást. Ezzel pedig a fesztiválok törzsközönségét zárnák ki.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

A piramisjáték hazai nagyasszonya – Magyar svindlerek, 7. rész

Elvesztette a tolvaj a polgármesteri hivatalról ellopott magyar zászlót, visszament az EU-sért – videó

Elvesztette a tolvaj a polgármesteri hivatalról ellopott magyar zászlót, visszament az EU-sért – videó

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást

Kecskemét fideszes polgármestere nem szeretne ellenzéki előválasztást