szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megérkezett az április végén induló Friderikusz-podcast előzetese.

Miután hétvégén Friderikusz Sándor egy interjúban már beharangozta, hogy április 29-én a YouTube-on és a közösségi médiában is követhető podcastműsort indít, megérkezett a hírt vizuálisan is alátámasztó videó.

Az előzetes arra a kérdésre épít, hogy mégis miként lehet felvenni a versenyt a YouTube-on olyan egyszerű, de borzasztó sikeres tartalmakkal, mint az a 10 milliós nézettséget generáló videó, amelyben egy férfi a saját autójának motorháztetejét csukja rá a kezére, vagy a Baby Shark Dance, amely egy gyerekdal, és mostanra többen látták, mint a Föld teljes lakossága.

A válasz a trailer szerint Friderikusz riporteri rutinja, felkészültsége, odafigyelése és a technika, amellyel felveszik a beszélgetéseket.

A műsorvezető a fentebb említett interjúban elmondta, hogy hónapokig dolgoztak egy saját kis stúdió felépítésén, ahol az új műsorhoz az adásokat rögzíthetik. Friderikusz azért pártol át az internetes felületekre, mert szerinte idehaza a televízió elvesztette egykori jelentőségét; a fontos ügyekről egy ideje a nagy tévécsatornáknál már nem igen lehet beszélni, mert a csatornafőnökök szerint a fontos jelenségek, dolgok nem érdeklik nagy számban a nézőket – fogalmazott.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Élet+Stílus

A YouTube-on indít saját műsort Friderikusz Sándor

A műsorvezető szerint Magyarországon a televízió elvesztette a jelentőségét, ezért felépíttetett egy önálló kis stúdiót. Hamarosan induló műsorát a YouTube-on, a Facebookon és podcast formájában is lehet majd követni.

M. Kiss Csaba hvg360

„Ugyan mit nem tud még ennek a rendszernek a lényegéről egy értelmes ember?“ – exkluzív interjú Friderikusz Sándorral

Ahogy ígérte, 4–6 évente visszatér a képernyőre: tegnap indult új sorozata, az Életünk története az RTL Klubon. Friderikusz Sándor M. Kiss Csabának beszél arról, hogy itt akart-e tartani 62 évesen, mit gondol a NER-médiába beálló kollégákról, akik közben "kibeszélik és szidják a gazdáikat", tervez-e még tényfeltáró riportokat és milyen új nyilvános megjelenésre készül jövő februárban.