szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A műsorvezető szerint Magyarországon a televízió elvesztette a jelentőségét, ezért felépíttetett egy önálló kis stúdiót. Hamarosan induló műsorát a YouTube-on, a Facebookon és podcast formájában is lehet majd követni.

Interjút adott a Blikknek Friderikusz Sándor, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy a nagy tévécsatornáktól „éppen visszavonulóban” van. „Rendben van, most évente kétszer hat adásban feltűnök az Életünk történetében késő éjszaka a nagy RTL képernyőjén, de én már ennél többet az országos televíziózástól nemigen akarok, már csak azért sem, mert szerintem a televízió elvesztette egykori jelentőségét, legalábbis idehaza” – fogalmazott.

A fontos ügyekről szerinte egy ideje a nagy tévécsatornáknál már nem igen lehet beszélni, mert a csatornafőnökök szerint a fontos jelenségek, dolgok nem érdeklik nagy számban a nézőket. Ezért úgy döntött, hogy felállít egy saját kis tévéstúdiót – az elmúlt három-négy hónapban ennek megvalósításán dolgozott –, ahol „független műsorszolgáltatásba kezd”.

Az általa készített beszélgetéseket április 29-től fogja publikálni hetente egyszer csütörtökönként, a műsorát Facebookon, YouTube-on lehet majd nézni, valamint podcast formájában meg lehet hallgatni.

Hangsúlyozta, hogy mivel ilyen keretek között végre semmilyen kényszernek nem kell megfelelnie, olyan témákat vesz elő és olyan embereket hív meg, amelyek és akik őt érdekelik. „A kényszerképzetem az, hogy ha valaki vagy valami engem érdekel, az sokakat érdekelhet, főleg azért, ahogy speciálisan én közelítek beszélgetéseim tárgyához és alanyához.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
M. Kiss Csaba hvg360

„Ugyan mit nem tud még ennek a rendszernek a lényegéről egy értelmes ember?“ – exkluzív interjú Friderikusz Sándorral

Ahogy ígérte, 4–6 évente visszatér a képernyőre: tegnap indult új sorozata, az Életünk története az RTL Klubon. Friderikusz Sándor M. Kiss Csabának beszél arról, hogy itt akart-e tartani 62 évesen, mit gondol a NER-médiába beálló kollégákról, akik közben "kibeszélik és szidják a gazdáikat", tervez-e még tényfeltáró riportokat és milyen új nyilvános megjelenésre készül jövő februárban.