szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állatkert május 12-ig várja a szavazatokat.

A budapesti állatkert ismét a látogatók segítségét kéri, hogy szavazataikkal eldöntsék, mi legyen a nemrég született kiselefánt neve. A közelmúltban újranyitott állatkertben nagyon népszerű a jövevény, a legtöbb látogató a főbejárattól mindjárt az elefántok felé veszi az irányt.

A kiselefánt hím lett, és most már eljött az ideje annak is, hogy a gondozók nevet keressenek neki. Három előzsűrizett névre lehet szavazni egészen május 12-ig, szerda éjfélig. A voksolás eredményét a rákövetkező napon, csütörtökön teszik majd közzé. Szavazni az alábbi nevekre lehet ezen az oldalon:

  • Artur – kelta-angol eredetű név (magyarosan Artúr, angolosan Arthur)
  • Samu / Shamu – magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve, de Indiában és a Közel-Keleten is előfordul névként (Shamu latin betűs átírással), amely jelentését tekintve eredetileg az északi irányra, esetleg a türelemre utal.
  • Huba – magyar eredetű név (aminek esetleg szláv gyökerei is lehetnek)

Az állatkert közlése szerint a kiselefánt jól van, folyamatosan ismerkedik a világgal, habár az anyjától most még nem merészkedik túl messzire. A kifutóbeli sétájukról néhány napja készített kisfilmen látható, hogy Angele, az anya, és Arun, a nagytestvér többnyire úgy helyezkedik el, hogy közrefogja az apróságot, ezzel is védelmezve őt, még akkor is, ha az Állatkertben nem leselkednek rá olyan veszélyek, mint a vadonban. A felvételeken az is látszik, hogy a kiselefánt már összeismerkedett apjával, a most még a szomszédos kifutóban lakó Assammal is.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!