szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A közönség leghamarabb egy hónap múlva láthatja élőben az állatokat.

Március végén három kölyökkel bővült a szibériai tigrisek családja a Kecskeméti Vadaskertben – közölte a Keol.hu. A kecskeméti portál azt írja, hogy a szülőpár hároméves kora óta lakik az állatkertben, és hét év után, idén március 31-én jöttek világra az egészséges tigriskölykeik.

Tokovics Tamás igazgató a portálnak elmondta, hogy a tigrisek kilenc alfaja közül három már sajnos kipusztult, és a ma élő hat közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris egyedei láthatóak.

KÜLÖNLEGES ÉS ÖRÖMTELI ESEMÉNY A KECSKEMÉTI VADASKERTBEN! SZIBÉRIAI TIGRISKÖLYKÖK SZÜLETETTEK! A Kecskeméti Vadaskert...

Közzétette: Kecskeméti Vadaskert – 2021. május 6., csütörtök

Az állatkert közlése szerint a tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

A két hím és az egy nőstény kölyök egyelőre még az állatházban van, a közönség még nem láthatja. Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. Az igazgató elmondása szerint előreláthatólag egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel.

A kis tigrisekről az RTL Klub is közölt néhány képkockát:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!