szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A British Airways az első légitársaság, amely próbára teszi a "nagyon intelligensnek" mondott, fél perc alatt eredményt mutató Pelican antigéntesztet.

"Game changernek", azaz a koronavírus-tesztelés még mindig körülményes folyamatát radikálisan megváltoztató innovációnak tartják a Pelican Covid-19 antigéntesztet, amely biztosan kevesebb mint 2 perc alatt, de akár 25 másodpercen belül is képes kimutatni megbízható eredményt – írja a Sky News. A lap szerint a British Airways az első olyan légitársaság, amely elkezdi tesztelni a Pelican hatékonyságát. A személyzetet, a pilótákat és a légi utaskísérőket fogja tesztelni a fejlesztő Canary Global nevű cég, amely orvosi diagnosztikai platformokkal foglalkozik. Miután a Pelicannal a személyzetet letesztelik, a már jól bevált tesztekkel fogják ellenőrizni az eredményt.

A leírás alapján az ultragyors antigénteszt 98 százalékos pontosságú, és egyáltalán nem ad fals pozitív eredményt. A felhasználóknak nyálból vett mintát kell egy kis készülékbe helyezniük, amely Bluetooth-szal kapcsolódik az okostelefonunkhoz, így egy letöltött applikáción keresztül, a saját mobilunkon láthatjuk a teszteredményt rövid időn belül.

A Canary Global vezérigazgatója, Raj Reddy azt nyilatkozta, hogy a tesztet kifejezetten azzal a céllal tervezték, hogy azt az utazó iparágban tudják alkalmazni, ahol a gyorsaságra, a pontosságra és a könnyű használatra nagy igény lenne.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!