szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A múltból itt ragadt plakátra a Deák Ferenc térnél bukkantak rá.

Az M3 metróvonal belvárosi szakaszának hat kilométerén előfordulnak még érintetlen területek, néhol hiányzik a sínpár, de esetenként már az új sínszálak leerősítése is megtörtént a BKV közleménye szerint. A felújítás során pedig időnként meglepő emlékekre bukkannak.

A Deák Ferenc téren került elő például egy csaknem 50 éves plakát, amely a dohányzás egészségkárosító hatására hívja fel a figyelmet. A meglepően jó állapotban megmaradt hirdetményt az óvta meg, hogy valamikor egy pluszfalazatot építettek elé.

©

Ami a felújítást illeti: a hét állomáson három különböző ütemben halad a korszerűsítés.

  • Az Arany János utca és Ferenciek tere metróállomásoknál az új elektromos hálózat és a gépészeti vezetékek kiépítése lassan befejeződik, és a szerkezetépítések mellett már felületkezeléseket is végeznek.
  • A Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomásokon az elmúlt év nyarán kezdődött a korszerűsítés, a gépészeti rendszerek befogadó helyiségeinek átalakítása és az új berendezések beszállítása is folyamatos.
  • A Nyugati pályaudvar, Deák Ferenc tér és Kálvin tér állomásokon a mozgólépcsők elbontása, és a több tonnát meghaladó elemek kiszállítása még jelenleg is tart.

További képek a felújításról itt nézhetők.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!