szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sanja Djurdjevic kigúnyolta ázsiai ellenfelét egy előző heti mérkőzésen.

A következő két meccsen nem vehet részt Sanja Djurdjevic szerb röplabdajátékos, miután kamera rögzítette, hogy a Szerbia–Thaiföld mérkőzésen június elsején kigúnyolta az ázsiai ellenfelét. Djurdjevic a szemét ferdére húzta, ami a thaiföldi versenytársak ellen irányuló rasszista gesztus, ezért a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) szabályzata alapján a játékost felfüggesztéssel büntetik – írja a CNN.

Mindemellett Szerbia röplabda szövetségét 22 ezer dollárnak megfelelő pénzbüntetéssel is sújtják, a befizetett összeget pedig az FIVB egy olyan szervezetnek fogja továbbutalni, amely kulturális érzékenyítéssel vagy a diszkrimináció elleni küzdelemmel foglalkozik.

Sanja Djurdjevic az azóta törölt Instagram-oldalán elnézést kért a bántó gesztusért. Mint írta: "Tisztában vagyok azzal, hogy hibáztam, és azonnal, a meccs után elnézést kértem a teljes thaiföldi csapattól. Csupán a csapattársaimnak akartam jelezni, hogy »most védekezni kezdünk, ahogy ők« Nem akartam tiszteletlen lenni senkivel".

A szerb röplabda szövetség is elnézést kért a thaiföldiektől, egyúttal megvédték a saját játékosukat is, mondván, Djurdjevic nem akart megbántani senkit, és már bocsánatot kért.

Úgy látszik azonban, hogy ezzel nem feltétlenül elégedtek meg a sportrajongók, petíció indult azért, hogy a röplabdajátékost szigorúbban vonják felelősségre.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!