szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy toplista szerint ezeken a helyeken nem lehet melléfogni a rántott hússal.

Nem megy ki a divatból a rántott hús, méghozzá olyannyira nem, hogy az Audi-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén is kiválasztott tíz plusz egy olyan éttermet, ahol szerintük a legjobb rántott húsokat készítik az országban. Mutatjuk a toplistát:

  1. MoszkvaTér Bisztró,
  2. Anyukám mondta (itt néhány éve még Orbán Viktor is megfordult, ő azzal viccelődött, hogy „feleségem mondta”, de Lévai Anikó nem tartott vele),
  3. Buja Disznó,
  4. Déryné,
  5. Hableány,
  6. Kistücsök Room&Food,
  7. Kollázs Brasserie&Bar,
  8. Rosenstein Vendéglő,
  9. Sauska 48,
  10. Spago by Wolfgang Puck,
  11. Stand 25.

Annyit azért elárulunk, hogy a hvg.hu-nak is van úgymond tökéletes rántott csirke receptje, ezt ide kattintva tudják elolvasni:

Tökéletes rántott csirke ötfűszeres panírban - recept

Nálunk a vasárnapok vagy szomorúak vagy panírszagúak, ezekben jeles a nemzet. Hiába is igyekeztek felkent gasztronómusok a rántott húst a főzőtudományok lesajnált szimbólumává tenni.

(Címlapéképünkön a Buja Disznók rántott húsa látható.)

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!