Egy 2016-os villányi Cabernet Sauvignon lett Magyarország legjobb vörösbora

Erről egy 65 borszakértőből és borászból álló nemzetközi zsűri véleménye döntött.

  • hvg.hu hvg.hu
Egy 2016-os villányi Cabernet Sauvignon lett Magyarország legjobb vörösbora

A villányi Bodor Borászat 2016-os évjáratú Cabernet Sauvignonját választották Magyarország legjobb vörösborának a Winelovers Wine Awards 2023-as borversenyén.

Ezen a rangos vakkóstolón 839 versenyző tétel közül mindössze 4 érdemelte ki a Grand Gold-, azaz a Nagyarany-érmet: három aszú és Bodor Bence villányi vörösbora.

A Bodor Borászatot a kétezres évek elején alapíotta meg Bodor Bence. Ma 10 hektáron gazdálkodik, jórészt saját telepítésű ültetvényén a villányi borvidék nyugati részén, a diósviszlói szőlőhegyen kékfrankossal, merlot-val, cabernet sauvignonnal és cabernet franc-nal.

(Nyitóképünk illusztráció)

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Tíz évbe telt, mire rájöttünk, hogyan lehet tökéletes a bécsi szelet – Wolfgang Puck és fia a HVG-nek

Budapesten is kitart a jó minőség mellett Wolfgang Puck és fia, Byron Lazaroff-Puck – deklaráltan meg is kérik az árát. A világ egyik legismertebb séfje ma is töretlenül aktív a globális étteremhálózatának ügyeiben, de a Spago éttermeket már fiára bízza. Apát és fiát a menü összeállításáról, az öröklés terhéről, egymással való viszonyukról és arról is kérdeztük, milyen kést használnak. Arról is szó esett, hogy miben erősek a budapesti piacok.