Mária Terézia az asztalra csapott, az oroszok segítettek, a Szent Jobb hazatért
Így vált kiemelt egyházi és állami ünneppé augusztus 20.
Egy brit orvos megnevezte azokat a zöldségeket, amelyekkel szerinte jobban járunk, mintha frissen fogyasztanánk őket.
A brit Egészségügyi Szolgálat (NHS) ajánlása szerint naponta legalább ötadagnyi zöldséget érdemes fogyasztani az egészséges élethez, mert így juthatunk elegendő vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, és csökkenthetjük a bélrák kockázatát – írja a Mirror.
Erről persze a legtöbben úgy gondolják, mindezt friss zöldségekkel érdemes elérni, de az NHS sebésze, Karan Raj azt közölte: bizonyos zöldségekből a fagyasztott verziónak is ugyanakkora vagy akár nagyobb is tápértéke, minta frissnek.
Raj szerint ilyen a paradicsom, amelyből szerinte a konzerv verzióban több antioxidáns, kalcium, vas és vitamin van, mint a frissben, ugyanis a főzés során használt eljárás megpuhítja a sejtfalakat, és könnyebben emészthetővé teszi az ásványi anyagokat.
Ilyen az áfonya is, amelyben több vitamin és polifenol van. Raj szerint a fagyasztás megőrzi a gyümölcsöt a friss állapotában, míg a boltok polcain már napok alatt is romlik a minősége.
Raj ilyennek nevezi a borsót is, amelyből fagyasztott verzióban több a B- és E-vitamin, mint a frissben, valamint a spenótot, amelyben az E-vitaminból lehet több így, mint frissen, és több vasat tud belőle megemészteni az emberi szervezet.
Így vált kiemelt egyházi és állami ünneppé augusztus 20.
Az amerikai titkosszolgálat több helyszínt is felmért a találkozó lehetséges helyszíneként.
Egy biztonsági őr nekihajtott a kocsijának Hatvanpusztán, de az őr autója borult fel.