szerző:
hvg.hu/termekmix.com
Tetszett a cikk?

Tizenhét ország tradicionális sajtjai közül a magyar Pater lett az abszolút győztes a III. Nemzetek Sajtversenyén.

 A kontinens 16 országának és az USA-nak a tradicionális sajtjai versengtek augusztus 24. óta a fogyasztók kegyeiért, hogy jóvoltukból elnyerhesse valamelyik a legjobbnak kijáró címet, és Magyarország 2015-ös kedvence lehessen. A versenyt végülis a 24. Budavári Borfesztivál látogatóinak az ízlése döntötte el: több ezer szavazó érdemesítette a magyar tehéntejes, röglyukas, kemény Pater sajtot a győzelemre. A magyar sajt többek között olyan emblematikus termékeket körözött le, mint a svájci Appenzeller, az ír Dubliner, az angol Red Leichester vagy a cseh Zlata Praha.
©
 „Nagyon elégedettek vagyunk a versennyel: több mint négyezer szavazat érkezett, ami meghaladja az előző két év összes szavazatát. Az is nagyon különleges, hogy ennyire szoros volt a verseny, ami azt üzeni nekünk, hogy az emberek tényleg megkóstolták a sajtokat. A magyar sajt teljesítménye pedig magáért beszél, mert bár az előző években is érezhető volt a magyar fölény, idén kiemelkedően teljesített a többi sajt között, vagyis méltón tudja képviselni hazánkat nemzetközi szinten is” – mondta Gábossy Ádám, a versenyt rendező SZEGA Foods ügyvezetője.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Fazakas Márton apát (csornai Premontrei Apátság)  fel is szentelte a Patert, Magyarország kedvenc sajtját. A Pater egy vértesi tejüzem, a  Magyaralmási Agrár Zrt. terméke, és immáron áldással indulhat nemzetközi hódító útjára. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok

Volt pozitív hatása is a világjárványnak: elcsendesültek az óceánok

Hadházy szerint titokzatos telefonhívásokkal járatják le Zuglóban

Hadházy szerint titokzatos telefonhívásokkal járatják le Zuglóban

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt

Elgázolták a közútkezelő egyik emberét Somogyban, a helyszínen meghalt