szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány szerdai ülésén egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az "Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő alapot - jelentette be Szijjártó Péter.

A miniszterelnök szóvivője a kabinet szerdai ülése után közölte: az alapot 1 millió forint induló tőkével Rédly Elemér győri katolikus plébános indítja. Ismertette: az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az álladósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez. Aláhúzta: az alapba befizetett összegek teljes egészében a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek.

Tájékoztatása szerint a kormány arra kérte fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy olyan törvénymódosításokra tegyen javaslatot, amelyek lehetővé teszik: a befizető magánszemélyek és vállalatok a személyi jövedelemadójukból, illetve a társasági adó alapjukból írhassák le majd a befizetett összeg egy bizonyos hányadát. Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a kormány nincs egyedül az államadósság elleni harcban.

A lakáshiteleseket segítő csomagra vonatkozó kérdésre a szóvivő azt válaszolta: a kormány és a Magyar Bankszövetség között  folynak a tárgyalások, de még nem született meg a megállapodás. Leszögezte, hogy a tárgyalásokon a kormánynak három alapvető feltétele van: nem lehet egy olyan család sem, amely elveszti a feje fölül a lakást; minden szereplőnek, így az államnak, bankoknak, hitelfelvevőknek vállalniuk kell a terhekből; továbbá legyenek kiszámíthatóak a törlesztő részletek.

A jövedéki adó mérséklését firtató kérdésre Szijjártó Péter úgy reagált: a kormány figyelemmel követi az üzemanyag árának alakulását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Meglehet Merkel utódja

Meglehet Merkel utódja