Tetszett a cikk?

A magyar miniszterelnök szerint az unióban nagyon kemény és olykor merev szabályok vannak, és gyakran maradnak el a szükséges reformok - vélekedett Medgyessy Péter miniszterelnök pénteken Pekingben egy magyar-kínai befektetési fórumon. A kormányfő arra biztatta a kínai üzletembereket, hogy tekintsék Magyarországot térségi hídfőállásnak az EU-felé. Medgyessy azt is felvetette, létesüljön Budapesten tizenkét osztályos kínai tannyelvű iskola.

A magyar kormányfő a globalizáció és a világgazdaság helyzetéről, a magyar gazdaság főbb elemeiről és a magyar-kínai kapcsolatokról mondta el véleményét vezető gazdasági szakembereknek a kínai Állami Vendégházban, a Bank of China, a legnagyobb kínai bank szervezte fórumon. A fórumon a magyar miniszterelnök arra biztatta a kínai üzletembereket, hogy tekintsék Magyarországot térségi hídfőállásnak, hiszen az országnak jó esélye van arra, hogy regionális központtá váljon Kína számára. Közölte, hogy kínai befektetőkre is számít a magyarországi útépítésekben, amelyek finanszírozásában a világon nagyságra 11. bank, a Bank of China számára is kiváló üzleti lehetőségek nyílnak.
A Kínai-Magyar Befektetési Szeminárium nevű fórumon bemutatták az első kínai nyelvű befektetési kézikönyvet Magyarországról. A miniszterelnöki látogatáshoz kapcsolódóan kiadott, kínai nyelvű "Magyarország: befektetési kézikönyv" a Bank of China, a pekingi magyar nagykövetség és az ITDH közös gondozásában jelent meg, és a maga nemében egyedülálló kiadvány.
Tizenkétosztályos kínai iskola magyarországi létrehozásának tervét is fölvetette pekingi tárgyalásain a magyar miniszterelnök. A magyar elképzelés szerint a magyarországi kínai kolónia gyermekeinek iskoláztatására szolgáló épületet a magyar kormány bocsátaná rendelkezésre, míg az iskola fenntartása, legalábbis kezdetben, a kínai államra hárulna. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglepő fordulat a Paks mellé tervezett kavicsbánya ügyében

Meglepő fordulat a Paks mellé tervezett kavicsbánya ügyében

Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán

Felhúzták magukat a zenészek a Spotify alapítójának nyilatkozatán

Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Várakozásokon felül nőtt a Richter árbevétele és nyeresége