Tetszett a cikk?

Az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal szeptember 1-jén kezdi meg működését a belügyminiszter irányítása alatt, az intézmény vezetője Fegyverneky Sándor volt XIII. kerületi építész lesz.

A kormány augusztus 13-ai ülésén döntött arról, hogy létrehozza az építésügyi hivatalt, amelynek fő feladata a szakterület egészét felölelő egységes szakmai irányítás, a felügyelet és az ellenőrzés megszervezése, az építészeti kultúra megőrzése és fejlesztése, valamint az ágazat gazdaságélénkítő szerepének érvényesítése lesz. A hivatal a belügyminiszter felügyelete és irányítása alatt működik, de önálló feladat- és hatáskörrel rendelkező országos hatáskörű, központi költségvetési szerv. Lamperth Mónika belügyminiszter korábban elmondta: azt is várja az új hivataltól, hogy érvényesítse az építésügy gazdaságélénkítő szerepét, erősítse az építészet kultúrateremtő és -hordozó jellegét. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

Súlyosan megbetegedett egy útja során XVI. Benedek

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

18 embert kellett kimenteni a Balatonból a hétvégén

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?

Milyen mobilt érdemes venni? Melyik gyártó telefonjait tartjuk meg a legtovább?