Tetszett a cikk?

Elfogadták a Mol Rt. rendkívüli közgyűlésén megjelent tulajdonosok azt az alapszabály-módosítást, amely szerint a földgázszállítási és rendszerirányítási tevékenységet végző leányvállalatokban meglévő részesedések értékesítésekor nem szükséges a közgyűlés, s a magyar állam jóváhagyása, ha a Mol tulajdona nem csökken 25 százalék plusz 1 szavazat alá.

A Mol korábban azt közölte, hogy ezzel a határozati javaslattal válik lehetővé számára a felkészülés a földgázpiac liberalizációjára, illetve a gázüzletág helyzetének rendezésére, összhangban az új gáztörvénnyel. A javaslat elfogadásához a jelenlévő részvényesek 95 százaléka járult hozzá, köztük a magyar államot képviselő Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. is. A hétfői közgyűlésen a részvényesek 61,49 százaléka jelent meg.
A Mol a közelmúltban 25 százalékos részesedést szerzett a horvát INA-ban. A vállalat vezérigazgatója, Mosonyi György szerint a horvát piacon egyre erősödő versenyre kell felkészülni, de az INA vezető szerepét meg kell őrizni. A vezérigazgató úgy véli, a Mol és az INA kitermelése együttesen napi 160 ezer hordó olajegyenértéknek felel meg, s ez már magasabb mint több regionális vetélytársé.
A román Petrom most kezdődött privatizációjával kapcsolatban a vezérigazgató korábban csak annyit mondott, hogy a cég szeptember 19., a pályázat beadásának határideje előtt nem nyilatkozik arról, hogy indul-e a tenderen. Ugyanakkor a Mol - az INA-val közösen - mindenképpen jelen akar lenni a szerb piacon, noha az orosz Lukoil ellenében alulmaradt a Beopetrol privatizációs tenderén. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olcsóbb a Wizzair-ügyintézés, ha Máltán keresztül intézzük - ki hallott már ilyet?

Olcsóbb a Wizzair-ügyintézés, ha Máltán keresztül intézzük - ki hallott már ilyet?

Nőies-e még a nő, aki felvállalja: ugyanúgy vannak emésztési szakaszai, mint egy férfinek?

Nőies-e még a nő, aki felvállalja: ugyanúgy vannak emésztési szakaszai, mint egy férfinek?

Török Gábor: Matematikai értelemben az ellenzéki összefogás működik

Török Gábor: Matematikai értelemben az ellenzéki összefogás működik