Tetszett a cikk?

A Széchenyi-terv támogatásainak egy jelentős része négy tulajdonosi körnél összpontosult. A kifizetések nem megfelelően szabályozva, bonyolult szervezeti keretek között, személyi és tárgyi feltételek megteremtése nélkül zajlottak - állapította meg a Kehi.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálatáról a kormányszóvivő számolt be a kabinet szerdai ülését követően. Gál J. Zoltán szerint a Széchenyi-terv 2001-es, illetve 2002-es első félévi pályázati kifizetéseit vizsgáló Kehi jelentés megállapította: a támogatások egy része, mintegy 8 milliárd forint mindössze négy tulajdonosi körnél összpontosult.
A források jelentős része nagyvállalatokhoz és külföldi tulajdonosi körökhöz került - közölte a kormányszóvivő. Mint mondta, a pályázók elbírálási feltételei nem voltak teljesen azonosak, egyes pályázók jóváhagyott kiviteli terv és részletes költségvetés hiányában is jelentős előleghez juthattak.
A vizsgálatot ismertetve elmondta, hogy több cég nem számolt el határidőre a felvett előlegekről, és elmaradtak a közbeszerzési eljárások is. Gál J. Zoltán kiemelte, hogy a pályázatok egy szűk vállalkozói kör, és nem a nemzetgazdaság érdekeit szolgálták. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Táskák és alkohol: ez fogy a luxustárgyak piacán járvány alatt

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Gyurcsány: Szegények voltunk, mint a templom egere

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé

Több mint tízezren álltak az ünnepen a színművészeti hallgatói mellé