Tetszett a cikk?

A hazai gazdasági társaságok összesített adózás előtti eredménye tavaly 1.821,1 milliárd forint volt, ami 17,2 százalékkal több a 2001 évinél, jelentette be az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (Apeh) csütörtökön, az eddig feldolgozott, az elmúlt évre szóló társasági adóbevallások alapján.

Király László György, az Apeh elnöke elmondta, hogy az adóbevallások alapján a gazdasági társaságok tavalyi összes nettó árbevétele mintegy 40 ezer milliárd forintot tett ki, szemben a 2001. évi több mint 37.700 milliárd forinttal.
Az elnök beszámolt arról is, hogy az szja-bevallások szerint az elmúlt évben a bevallást készítők összevont adóalapja 4.803 milliárd forintot ért el, míg az adózó állampolgárok forrásadós jövedelme 551 milliárd forint volt. Így az szja-bevallást készítők összes jövedelme 5.354 milliárd forintot tett ki, ez 16 százalékkal magasabb, mint a 2001-es hasonló adat. Király szerint az elmúlt évben a legnagyobb bevallott jövedelem 1,8 milliárd forintra rúgott, ami némileg csökkent a 2001. évi 2 milliárd forint legnagyobb bevallott jövedelemhez képest. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az első villany-Porsche autópályán is legyorsulja a Teslákat

Az első villany-Porsche autópályán is legyorsulja a Teslákat

Ez így már erőgép: izmos összecsukható mobilt hoz a Samsung, íme a Galaxy Z Fold 2

Ez így már erőgép: izmos összecsukható mobilt hoz a Samsung, íme a Galaxy Z Fold 2

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek

Újabb két gyanúsítottja van a Deák téri késelésnek