Tetszett a cikk?

Várhatóan még idén privatizálják a Dunaferr Rt.-t - mondta csütörtökön Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója. A leendő befektetőtől a foglalkoztatási gondok megoldását és beruházásokat várnak. A tervek szerint a dolgozók 5 százaléknyi részvényt kaphatnak meg.

A Dunaferr Rt.-t privatizálni kell, a tőkebevonáson kívül ugyanis nincs más lehetőség tevékenységének fenntartására - mondta Kamarás Miklós, az ÁPV Rt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján. A befektető kiválasztásának elsődleges szempontja a foglalkoztatási probléma megoldása és a középtávú beruházási-fejlesztési program, nem a privatizációs bevétel.
Az ÁPV Rt. igazgatósága a privatizációs pályázat kiírásáról is döntött, a tendert jövő héten teszi közzé. Az ÁPV Rt. még az idén nyertest szeretne hirdetni - tette hozzá Kamarás. A számítások szerint a Dunaferr fennmaradásához minimálisan 250 millió eurós fejlesztésre lesz szükség.
A tervek szerint a Dunaferr Rt. részvényeinek 79 százalékát hirdetik meg értékesítésre, ezen felül 5 százalékot a dolgozóknak ad el az ÁPV Rt. Kamarás Miklós hangsúlyozta, elképzelhető, hogy a helyi önkormányzat részvényeiből is vásárolhat a befektető. Hónig Péter, a Dunaferr Rt. elnök-vezérigazgatója úgy vélekedett, hogy a Dunaferr Rt. iránt a befektetői érdeklődés nem csökkent.
A pályázat elnyerésére esélyes lehet a brit-indiai LNM Group, az amerikai US Steel, valamint az osztrák Voest Alpine, de nem kizárt a luxemburgi Arcelornak az érdeklődése sem. Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök Medgyessy Péterrel folytatott keddi tárgyalásán felmerült a Dunaferr Rt. orosz részről történő privatizálása is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál

Egészen elképesztő mértékben, 428%-kal ugrott meg a profit a Nintendónál

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett

90 éve született Neil Armstrong, az első ember aki a Holdra lépett