Tetszett a cikk?

A folyó fizetési mérleg hiánya júliusban 408 millió euró, az év első hét hónapjában 2,722 milliárd euró volt – jelentette be a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken. Az elemzők júliusra 360 millió euró hiányt vártak.

Idén júniusban a fizetési mérleg hiánya 567 millió euró volt. Tavaly júliusban a deficit 254 millió euró, az első hét hónapban pedig 1,459 milliárd euró volt. Az áruforgalom egyenlege az idén júliusban 456 millió euró hiányt mutatott, az első hét havi deficit 2,083 milliárd euró volt. Tavaly a júliusi hiány 340 millió eurót, a január-júliusi pedig 1,044 milliárd eurót tett ki.
A jegybank közlése szerint az egyenleg kismértékű javulása a jövedelem és transzfermérleg kedvező alakulásával magyarázható. A jegybank elemzése hozzáteszi, hogy az áru és a szolgáltatásforgalmi mérlegsorok az előző hónapnál kedvezőtlenebb képet mutatnak. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Több kilométeres dugó alakult ki az osztrák határnál ellenőrzések miatt

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter

A hatalmas robbanás után lemondott a libanoni információs miniszter