Tetszett a cikk?

A brit EMI Group tárgyalásokat kezdett az amerikai AOL Time Warner médiacsoport lemezipari leányvállalata, a Warner Music megvásárlásáról - jelentette be az EMI hétfőn. A világ második legnagyobb zenecége jöhet létre, ha a Time Warner elfogadja az EMI 1,5 milliárd dolláros ajánlatát.

"A tárgyalások igen kezdeti szakaszban vannak, és semmi biztosíték, hogy mindkét félnek elfogadható megegyezéssel végződnek" - olvasható az EMI közleményében. Ha mégis sikeresek lennének a tárgyalások, a Universal Music után a világ második legnagyobb zeneipari cége jöhetne létre, amely 24 százalékos világpiaci részesedéssel rendelkezne és Madonnától a Radioheaden át a Rolling Stones-ig a legnagyobb könnyűzenei sztárokat tudhatná maga mögött.
A Reuters szerint az EMI három évvel ezelőtt már megegyezett a Warner Music-kal való egyesülésről, de az üzlet akkor a versenyhatóságok elutasítása miatt nem jöhetett létre. A hírügynökség szerint a világszerte csökkenő lemezeladások most viszont kedvező döntésre bírhatják a hatóságokat. Hírek szerint az EMI egymilliárd dollár készpénzt, illetve az EMI-ben 25 százalékos részesedést ajánl a Time Warner-nek, az egyesülés pedig évente körülbelül 300 millió dolláros költségcsökkenéshez vezethetne az újonnan létrejövő zenecégnél.
Az AOL Time Warner, amely múlt heti döntésének megfelelően a közeljövőben nevét a korábban már használt Time Warnerre változtatja, azután kezedett tárgyalásokat az EMI-vel, hogy a német Bertelsmann médiacéggel tervezett zenei vegyesvállalatának létrehozása akadozni kezdett. A Reuters szerint a Time Warner kevesellte német cég által felajánlott 100 millió dolláros hozzájárulást a fele-fele német illetve amerikai tulajdonú vegyesvállalatban. Az EMI ajánlatától függetlenül az AOL Time Warner és a Bertelsmann folytatja a tárgyalásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda

Túlárazott játszóterekkel csalt el 700 milliót egy banda

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Szokatlan baleset Csehországban: Egy rakomány cukorrépa temetett be egy autót

Füstölt egy kórterem az Uzsoki Utcai Kórházban

Füstölt egy kórterem az Uzsoki Utcai Kórházban