Tetszett a cikk?

Hamarosan az Országgyűlés elé kerülhet az adókról, járulékokról és egyéb befizetésekről szóló törvény módosítását célzó javaslat, miután azt a Gazdasági Bizottsága szerdai ülésén 15 igen és 13 nem szavazattal általános vitára alkalmasnak találta.

Latorcai János (Fidesz) alelnök a napirend előtt azt javasolta, hogy az adótörvények tárgyalását halasszák el, mivel az ahhoz kapcsolódó hatástanulmányt csak az ülést kezdete előtt kapták kézhez a képviselők, és az csak a személyi jövedelemadóra vonatkozó számításokat tartalmaz. A bizottság többsége e javaslatot elvetette és az eredeti napirend szerint kezdődött el a bizottsági munka.
Latorcai a törvénymódosítással kapcsolatban azt tudakolta, hogy a módosítások mekkora adóterhelést jelentenek jövőre. Véleménye szerint az előterjesztés egyes elemei negatív hatással lesznek a foglalkoztatás alakulására, így a munkanélküliség emelkedése várható jövőre. Ivanics István (Fidesz) kifejtette, hogy a dohánytermékek tervezett jövedékiadó-emelése tovább növeli a környező országok alacsonyabb árai és a magyarországi árak közötti különbséget, ami a belföldi kereslet csökkenésével és az illegális cigarettaimport emelkedésével járhat. Balla György (Fidesz) kétségbe vonta, hogy az adótörvény-módosítások javítanák a gazdaság és a vállalkozók versenyképességét, mivel szerinte az adóterhelés jövőre emelkedik.
Beszteri Sára, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára válaszában elmondta, a tervezett adótörvény-módosítás hatására a GDP-hez viszonyított általános adóterhelés 39 százalék lesz, ami megfelel az OECD, illetve az EU-tagországok átlagának. Hozzátette, hogy egy átlagos keresetű dolgozó 100 forint béréből 2002-ben 37,4 forint adót és járulékot fizetett, 2004-ben ez a szám 35,9 forintra csökken. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

100 ezernél is többen kapták meg a diplomájukat nyelvvizsga nélkül

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

A fejtetvekkel is kibabrált, hogy a járvány alatt kevesebb a közös szelfizés

Ukrajna a vörös zónába sorolta Magyarországot

Ukrajna a vörös zónába sorolta Magyarországot