Tetszett a cikk?

Nem engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa, hogy a Ringier-csoporthoz tartozó hollandiai Tabora B.V. megszerezze a Népszabadság Rt. feletti irányítást. A hivatal szerint a vásárlás megvalósulásával gazdasági erőfölénybe került volna a Ringier-csoport.

A GVH szerint az eljárás során nem sikerült kimutatni a hátrányokat ellensúlyozó előnyt. A határozat ellen az érintettek a kézbesítéstől számított 30 napon belül felülvizsgálati kérelemmel élhetnek a Fővárosi Bíróságon.
Papp Béla, a Ringier Kiadói Kft. ügyvezető igazgatója csalódottságának adott hangot a döntés kapcsán. Véleménye szerint az eljárás során számos szakmai érvet sorakoztattak fel a befektetés megengedhetősége mellett. A Ringier a határozat indokolásának ismeretében dönt a további jogi lépésekről.
Március elején jelentették be, hogy a Ringier Kiadói Kft. lett a Népszabadság Rt. többségi tulajdonosa; a tájékoztatás szerint a svájci médiavállalkozás tulajdonát képező Tabora B.V. a Népszabadság Rt. eddig birtokában lévő 49,9 százalékos tulajdonrésze mellé újabb 17,7 százalékot vett át a Bertelsmann AG/Gruner Jahr AG-tól. Akkor közölték, a felek megindítják a szükséges versenyhivatali eljárást, felmerült ugyanis a kérdés: a Ringier, amely az országos terjesztésű napilappiac 49 százalékát birtokolta, nem kerül-e a vásárlással erőfölénybe. A svájci médiabirodalom tulajdonában van a hazai napilapok közül a Magyar Hírlap, a Blikk és a Nemzeti Sport is. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Három új hibrid Renault érkezett Magyarországra, kipróbáltuk őket

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

Öt éve nem látott trend jelent meg a lakáspiacon

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele