Tetszett a cikk?

Az idei második negyedévben a korábban közöltnél 65 millió euróval nagyobb, 1,529 milliárd euró lett a folyó fizetési mérleg hiánya, az első negyedévi 849 millió, illetve az egy évvel korábbi 726 millió euró után, derül ki az Magyar Nemzeti Bank jelentéséből.

A deficit 65 millió euróval lépi túl a korábbi adatok alapján számított összeget, s több mint kétszerese a tavalyi év azonos időszakára eső hiánynak. Idén az első negyedévben a hiány 849 millió eurót tett ki.
Az ország - tulajdonosi hitelek és forint értékpapírok nélkül - devizában fennálló nettó adóssága a megelőző negyedévi 5 milliárd euróval szemben az idei második negyedév végén 6,3 milliárd euró volt; a devizában fennálló bruttó adósságállománya 2003 június végén 23,4 milliárd euró volt, szemben a megelőző negyedév végi 24,2 milliárd euróval.
Az áruforgalom hiánya a második negyedévben 1,073 milliárd euróra nőtt az első negyedéves 574 millió euróról. Egy évvel korábban a második negyedévi deficit 247 millió eurót tett ki. A szolgáltatások és jövedelmek egyenlege a második negyedévben 625 millió euró hiányt mutatott, szemben az előző negyedéves 401 milliós eurós deficittel. Az idegenforgalom többlete az idén a második negyedévben 410 millió euró volt, a tavalyi év azonos időszakában 498 millió eurót, az idei első negyedévben pedig 160 millió eurót tett ki, áll a Magyar Nemzeti Bank jelentésében.
(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Bámészkodók zavarták meg a Crew Dragon űrhajósainak visszatérését

Meseszerűnek tűnik a salgói vár az MTI fotósának képein

Meseszerűnek tűnik a salgói vár az MTI fotósának képein