Tetszett a cikk?

A ThyssenKrupp német acélipari konszern megkérte a Dunaferr magyar acélipari óriás megvételére kiírt pályázat anyagait, s Erwin Schneider a ThyssenKrupp Steel szóvivője úgy nyilatkozott a Financial Times Deutschland (FTD) című német lapnak, hogy "alapvetően érdekel bennünket a Dunaferr".

Az FTD az ÁPV Rt.-re hivatkozva kedden azt írta, hogy kilenc érdeklődő vitt el pályázati dokumentumokat, köztük az orosz Eurosteel, a brit-indiai LNM Holding és az osztrák Voestalpine. A kötelező érvényű vételi ajánlat leadásának határideje december 8.
Mint az FTD írta, a magyar állam megválik 79 százalékos részesedésétől. Az új tulajdonost 50 millió eurós tőkeinjekcióra kötelezik, s további 250 millió eurót kell a vállalat korszerűsítésébe befektetnie. Az új tulajdonosnak kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy nem változtat a foglalkoztatottak számán, ezen kívül a magyar állam az elkövetkezendő öt évben küldhet egy képviselőt a felügyelőtanácsba. A ThyssenKrupp papírjai a tőzsdén kezdeti veszteség után 0,49 százalékkal 12,21 euróra erősödtek. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

Felmérés: Az európaiak jogállamisági mechanizmust akarnak

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás

A csokosoknak illetékmentes lesz a lakásvásárlás