Tetszett a cikk?

Visszaminősítette a Kereskedelmi és Hitelbank pénzügyierő-osztályzatát szerdán a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, amely a K and H Equities körül kirobbant botrány óta tartotta figyelőlistán a céget.

A Moody's szerdai londoni közleménye szerint a K and H Bank pénzügyierő-osztályzata az eddigi D pluszról D-re romlik, stabil kilátással. A hitelminősítő szerint az osztályzatrontás a K and H Equitiesnél feltárt visszaélési üggyel áll kapcsolatban. A Moody's a botrány kapcsán aggályosnak nevezte a bankban honos "laza ellenőrzési tevékenységet", és közölte, hogy az ügynek lehetnek negatív hatásai a K and H Bank által a magyar bankrendszeren, elsősorban is a vállalati banki piacon belül elfoglalt pozícióra. Jóllehet a magyar bank jövedelemtermelő képessége elégséges az értékforgalmazónál elszenvedett veszteség semlegesítésére, a botrány hosszabb távú üzleti hatását egyelőre nehéz megjósolni - áll a hitelminősítő szerdai londoni közleményében. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

Ez lehet a Samsung következő fülhallgatója, vezetékek nélkül

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

24 óra alatt 83 ezer új fertőzöttet regisztráltak az Egyesült Államokban

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól