Tetszett a cikk?

Az OTP Bank bulgáriai bankvásárlásának adásvételi folyamatának lezárultával, a vételár fennmaradó 90 százaléka, 279,99 millió euró átutalásával, az OTP tulajdonába kerültek a DSK Bank részvényei.

Legkésőbb október végéig sor kerül Szófiában a DSK Bank tulajdonosváltásához kapcsolódó részvényesi ülésre. Az OTP Bank először a 2003. december 31-i adataiban konszolidálja a DSK Bankot. A bolgár DSK Bank 100 százalékos állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítésére 2002. december 9-én kiírt tender alapján a legnagyobb magyarországi hitelintézet 2003. január 27-én nyújtott be nem kötelező érvényű ajánlatot. A bolgár állam képviseletében eljáró Bolgár Bankkonszolidációs Társaság (BKK)igazgatóságának május 13-án nyilvánosságra hozott döntése értelmében az OTP Bank nyerte meg, 311,1 millió eurós árajánlatával a DSK állami tulajdonú részvénycsomagjának megvásárlására kiírt pályázatot. Az OTP vetélytársa az utolsó körben, az osztrák Erste 293 millió eurót ajánlott a DSK-ért.
Az idei első féléves, a nemzetközi szabvány (IFRS) szerinti, nem konszolidált adatok alapján a DSK bank mérlegfőösszege 1,153 milliárd euró, saját tőkéje 146 millió, jegyzett tőkéje 48 millió euró. A DSK féléves adózott eredménye 14 millió euró volt, a nála elhelyezett betétek értéke 980 millió eurót tett ki 2003. június 30-án, míg hitelállományának értéke 537 millió euró volt. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Magyar orvoscsapat Bejrútban: "Akárhová megyünk, halmokban áll az üvegszilánk"

Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Sok halott a csehországi lakóháztűzben: nem hívták meg a buliba, ezért gyújtogatott

Kemenesi: Új fertőzési láncolatok indultak el

Kemenesi: Új fertőzési láncolatok indultak el