Tetszett a cikk?

A megadott határidőig hat befektető nyújtotta be pályázatát a Dunaferr Rt. megvételére – tájékoztatott az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. csütörtökön. Az ÁPV Rt. olyan tőkeerős stratégiai befektetőt keres, amely hosszú távra biztosítani tudja a Dunaferr-csoport működését. Az érvényes pályázatot beadók kilétéről október 8-án számol be a vagyonkezelő, az eladásra még az idén sor kerülhet.

Az ÁPV Rt. szeptember 15-én hirdetett nyilvános egyfordulós pályázatot a Dunaferr Dunai Vasmű Részvénytársaság állami tulajdonban lévő 79,48 százalékos részvénycsomagjának értékesítésére. Az ÁPV Rt. olyan tőkeerős stratégiai befektetőt keres, amely hosszú távra biztosítani tudja a Dunaferr-csoport működését, és megoldja a foglalkoztatási problémákat. A befektetőnek ezen kívül 250 millió eurós beruházást kell vállalnia, valamint 13 milliárd forint tőkeemelést kell a társaságnál végrehajtania.
A kötelező ajánlatok beadási határideje december 8. A tranzakció zárására még az idén sor kerülhet, annak sikere és a verseny tisztasága érdekében azonban az ÁPV Rt. további részleteket a végleges döntésig nem kíván nyilvánosságra hozni.
Az LNM Holdings N.V. bejelentette indulási szándékát a Dunaferr privatizációs tenderén - tájékoztatta közleményben a cégcsoport csütörtökön az MTI-t. Az LNM-csoport a világ második legnagyobb acélgyártó tömörülése, amely e lépésével a már most is jelentős közép- és kelet-európai jelenlétét kívánja tovább erősíteni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

Piros-fehér-zöldre „festették” a Niagara-vízesést 1956 emlékére

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Szigorúbban ellenőrzi a maszkviselést a rendőrség

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége

Akkora a szmog, hogy két településen már veszélyes a levegő minősége