Tetszett a cikk?

Június közepén a skandináv Swedbank vált meg 35 százalékos Erste Bank tulajdonrészétől, kedden pedig egy másik stratégiai befektető, a francia-belga Dexia (Brüsszel) pénzügyi csoport adott megbízást pakettjének értékesítésére.

Az értékesítést az UBS bonyolítja le. A Swedbank megbízását akkoriban a Deutsche Bank hajtotta végre, alig néhány óra leforgása alatt 2,3 millió darab Erste részvényt helyezve el a piacon, ami 173 millió bevételt hozott. Az UBS Zürich most egymillió részvényt vitt piacra.
A svéd Swedbank, a Dexia csoport (korábban Artesia/Bacob) és a német Commerzbank stratégiai befektetőként vásároltak részesedést az Erste Bankban több mint öt évvel ezelőtt. Mivel az elmúlt nyáron végrehajtott tőkeemelésben nem vettek részt, ezért tulajdonrészük lezsugorodott. Az Erste Bank részvénye 86,55 euró körül állt a délelőtti órákban a bécsi tőzsdén, 0,12 százalékkal magasabban az előző zárásnál. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hont András: Többség törvényt bont

Hont András: Többség törvényt bont

Válságos állapotban van a nizzai késelés 21 esztendős elkövetője

Válságos állapotban van a nizzai késelés 21 esztendős elkövetője

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl